Astma - COPD jaarcontrole

Waarom 
COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het blijkt dat mensen die niet jaarlijks een COPD controle krijgen, in de loop der jaren minder goed af zijn dan diegenen die dit wel ieder jaar laten doen. Om u dus zo lang mogelijk in optimale gezondheid te houden raden wij u aan om ieder jaar te komen.
Kijk ook eens bij "nieuws" over COPD.

Wat
Om uw conditie in de gaten te houden en de te verwachten achteruitgang zo minimaal mogelijk te houden, is het nodig ieder jaar een controle te ondergaan voor uw COPD. U komt dan om te blazen in de spirometer. Hiermee wordt beoordeeld of uw inhalatietechniek optimaal verloopt en hoe het met de conditie van de longen is gesteld in vergelijking met het jaar daarvoor.

Wanneer
Ieder jaar wordt u opgeroepen om naar de praktijk te komen. Na het afnemen van de test zal de huisarts de resultaten interpreteren. De longarts staat ook in contact met de praktijk waardoor hij eventueel ook patiënten onder controle kan houden. Wij vragen u om uw COPD medicijnen mee te nemen. Dit is nodig om te beoordelen of uw inhalatie techniek optimaal is.